2014-06-10

ВелоПВД: «Зелене свято Гончаревого дитинства»


Коли: 07-09 червня 2014 року (2014.06.07-09)
Де: "Круг" Полтава - Розсошенці - Верхні та нижні Вільшани - Сапожино - Нові Санжари - Кунцеве - Старі Санжари - Жирки - Кобеляки (ночівля) - Сухе (Зелене свято)- Комендантівка (піраміда) - Келеберда (ночівля) - Комсомольськ - з.с. Кременчук (15:00) - потяг № 6534 - Полтава Південна (18:33)
Як: 6534 Кременчуг-Полтава(П) 15:00 в Полтаві 18:33
«ВелоПолтава» в рамках проектів «ДОСТУПНИЙ ВЕЛОТУРИЗМ» та «МАНДРУЙМО ПОЛТАВЩИНОЮ» продовжує пізнавальні велопоходи вихідного дня за підтримки магазину "ВЕЛОЦЕНТР". Головною темою цієї веломандрівки стало «Зелене свято Гончаревого дитинства».


Цей обласний захід проводиться на Батьківщині видатного письменника Олеся Гончара у селі Суха Кобеляцького району. Кожного року, на свято Трійці, сюди з'їжджаються гості з усієї України, щоб вшанувати пам'ять видатної особистості. Цього разу завітали на народне свято і полтавські велосипедисти а також велолюбителі з Бутенок. Гостинно зустріла всіх директорка музею Тетяна Бондаревська та запросила приїздити на свято і наступного року.  


Учасники велопоходу мали змогу побачити виступи фольклорних колективів, виставку народних умільців та відвідати музей-садибу Олеся Гончара, який облаштовано у невеличкій селянській хаті, збудованій 1892 року.


В село Сухе туристи доїхали на велосипедах проїжджаючи мальовничими місцями Полтавщини. Організатори зазвичай прокладають маршрут польовими дорогами аби уникнути головні автомагістралі. Тим самим мандрівники мають змогу побачити гарні краєвиди, попити води з чистих джерел, покупатися на чистих пляжах.

Під час велопоходу учасники також відвідали одну із пірамід Полтавщини в селі Комендантівка, а також комплекс пам'яток у селі Келеберда.

"Люби і знай свій рідний край!" - закликають велотуристи "ВелоПолтави" а також запрошують долучатися до активного відпочинку та туризму.

Немає коментарів: