2011-02-16

Перший мільйон

НІ ! Це НЕ мільйон грошей і навіть НЕ мільйон фотографій. Це ЛИШЕ мільйон переглядів ...
Цими днями кількість переглядів фотографій, розміщених мною на Panoramio, перевалила за 1 000 000.
На початку 2007 року я розмістив лише 3 фотографії.
В 2008 році я якось ігнорував цей сайт, і вже з березня 2009 року я активно почав наповнювати Panoramio фотографіями з моїх подорожей ...
На сьогоднішній день (16.02.2011) загальна кількість розміщених на сайті фотографій складає 3900 штук. Лідером найпопулярніших фотографій є фотка, знята на Джаз-фестивалі 2008 в Коктебелі. 
На сьогодні статистика переглядів фотографій складає: 100674 разом за останні 30 днів, або десь 3300 в день.
Клопітливою роботою є прив'язка координат до фото. Раніше робив це "вручну", для кожної фотки окремо визначав координати в GoogleEarth а потім в програмі GeoSetter робив прив'язку.
З появою навігатора цей процес значно прискорився: під час походів чи поїздок пишу трек та фотографую і вже потім синхронізую все це в GeoSetter. А потім завантажую оброблені фотографії через web-альбом Picasa в Panoramio. Це також відбирає купу часу. От якби програмісти Googla зробили можливим завантаження фото прямо на Panoramio з програми Picasa.
Я не тільки розміщую фотографії на службі Panoramio але і сам переглядаю за допомогою GoogleEarth види місцевості та об'єктів під час планування маршрутів майбутніх походів.

Немає коментарів: