2014-12-07

Підсумки фотоконкурсу "Вікі любить пам'ятки"


Нещодавно в одній з виставкових зал музею Івана Гончара у Києві відзначили переможців української частини міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки».
Усього в українській частині конкурсу було завантажено 47 тисяч фотографій, тобто на понад 12 тисяч більше, ніж у 2013 році, що є новою рекордною для України кількістю. Було завантажено фотографії понад 14 тисяч об'єктів культурної спадщини, з яких найбільше — в Києві (2910 пам'яток), Львівській (1340) та Одеській (1254) областях, найменше — в Луганській області (15), Севастополі (55) і Донецькій області (95).

А в Полтавській області завантажено фотографії лише 145 пам'яток і на жаль, жодна з них не ввійшла навіть у сотню кращих. До конкурсу долучилися й учасники проекту "Мандруймо Полтавщиною". Так було завантажено світлини з їх веломандрівок рідним краєм.

Музичні класи Ф. І. Базилевича, Полтава
Воскресенська церква (мур.) 2 Братська могила радянських воїнів, Шеки
Пам'ятник-бюст Т.Г.Шевченку, Полкстінь 1
Пам’ятник українським козакам, Нові Санжари 2 Пам. Тарасу Бульбі
Братська могила 1345 російських воїнів

З початку церемонії по-черзі були відзначені переможці у номінаціях «За найбільшу кількість сфотографованих пам'яток», «За найбільшу кількість сфотографованих пам'яток області» для кожного з 27 регіонів України, «За найкраще фото області». 

В номінації «Найкраще фото Полтавської області» перемогла фотографія Сампсоніївської церкви на полі Полтавської битви. Автор фото - користувач Fesya2010.

Комплекс пам'яток на історичному місці полі (церковь)

І вже кульмінацією заходу було оголошення 10 найкращих фотографій пам'яток культурної спадщини України, що візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу.


Цього року в конкурсі також було 2 спеціальні номінації: «Найкраща серія фотографій Житомирщини» та «Пам'ятки дерев'яної архітектури України». Загалом оргкомітет відзначив дипломами 42 конкурсанти, що перемогли у 56 номінаціях.

Під час та після нагородження кожен охочий міг висловити свою думку та бути почутим. Окрім численних подяк на адресу організаторів, журі та учасників, лунали й зауваження щодо уже завершеного конкурсу та пропозиції на майбутнє.

За матеріалами Вікіновини

Немає коментарів: